Complex rural de ingrijire a persoanelor in varsta

Complexul rural de ingrijire a persoanelor in varsta ofera cele mai bune practici de ingrijire comunitara.

Un model de îngrijire a persoanelor in varsta, fără izolare, a fost realizat de domnul Tadasuke Kato, fondatorul AOI Care, care ne demonstreaza practic cum sunt realizate cele mai bune practici comunitare de ingrijire. Dintre cei in varsta, aproximativ 50 de milioane de oameni trăiesc cu Alzheimer, conform Organizației Mondiale a Sănătății. În societatea hiper-bătrânită din Japonia, 4,6 milioane de cetățeni au un tip de demență si se așteaptă numărul sa creasca semnificativ pe măsură ce populația îmbătrânește.

Studiile arată că 43% din această populație are nevoie de un nivel ridicat de îngrijire. Acest context neliniștitor l-a îndemnat pe domnul Tadasuke Kato să creeze un nou model care combină eficiența și calitatea vieții în îngrijire, bazată pe comunitate. Este vorba de integrarea celor cu nevoi speciale in comunitatea locala si participarea la unele activitati zilnice care sa ii faca fericiti.

Exista multe alte modele eficiente de ingrijire a persoanelor in varsta, precum cooperativele multiscop, fermele sociale, centrele rurale de tineri voluntari sau spitalele mobile, ce pot oferi ingrijire si la domiciliu. In cadrul proiectelor de dezvoltarea satelor inteligente, cu fonduri europene se pot realiza investitii, care pot veni in sprijinul persoanele in varsta si a celor cu nevoi speciale.

 


Cautare