Pérail

Au fost nevoie de secole pentru ca această brânză mică și rotundă să scape de umbra celebrului său concurent local, Roquefort.

Când nu mai era suficient lapte pentru a produce un Roquefort, această brânză mică era produsă pentru uz casnic. Branza Pérail este alba și devine cremos după două săptămâni de maturare. Este o brânză moale, cu coajă înflorită sau naturală, obținută din laptele oilor Lacaune. Poate fi recunoscut după forma sa rotundă, plată și culoarea care amintește de o nuanță de alb. Numele vine de la chiuveta de piatra (Peralh in occitana) pe care se scurgeau branzeturile.

Jean-Luc și Julien Bernard, crescători și producători de brânzeturi la Ferme des Truels, au fost primii care au făcut din Pérail principala lor producție și au trăit din ea în anii 1980. S-a simțit nevoia de a proteja Pérail, dar și istoria, teritoriul și bărbații și femeile din spatele lui. În 1994, a fost creată asociația pentru apărarea și promovarea Pérail. Abia în octombrie 2022, INAO, organizația responsabilă cu emiterea etichetelor, a identificat Pérail datorită Indicației Geografice Protejate.