Sarbatoarea placintelor englezesti

British Pie Awards, care se desfășoară din 2009, reprezinta premiile Oscar ale plăcintei cu carne.

British Pie Awards este o sărbătoare anuală a meșteșugului și priceperii britanice de facut placinte. Găzduit la începutul lunii martie de catre Asociația Melton Mowbray Pork Pie, acest eveniment are loc în vechea și frumoasa biserică St Mary’s din orașul cunoscut și sub numele de Capitala Rurală a Alimentației. Producători din toată țara își trimit plăcintele delicioase pentru a castiga premiile râvnite. Premiile British Pie Awards sunt deschise tuturor producătorilor de plăcinte din Regatul Unit care produc si comercializeaza plăcinte. Acestea pot fi dulci, sărate, calde sau reci. Oportunitatea este deschisă tuturor, inclusiv producătorilor de plăcintă, măcelarilor, brutarilor, cafenelelor, pub-urilor, restaurantelor, cluburilor sportive sau celor care vand in cadrul pietelor, turgurilor  si festivalurilor.

Pentru a se califica in vederea jurizararii la British Pie Awards, fiecare plăcintă trebuie să aibă „o umplutură acoperită în întregime în patiserie și coaptă. Există reguli foarte stricte când vine vorba de aprecierea plăcintei. Plăcintele trebuie să ajungă până la ora 15 cu o zi înainte de judecată, intacte, gătite și reci la mai puțin de 8°C. Plăcintele fierbinți de mâncat sunt încălzite pentru jurizare și există restricții de greutate la diferitele clase. Există peste o sută douăzeci de judecători în juriu anul acesta reprezentând o mare varietate de profesii diferite. Pentru a asigura anonimatul în timpul jurizării, niciuna dintre plăcinte nu prezintă o garnitură, decor sau caracteristici definitorii evitând astfel orice legătură cu un producător.

Brutaria Brockleby’s este de patru ori campion și deține, de asemenea, premii pentru plăcinta de porc Melton Mowbray. Clienții înfometați de deliciile unei plăcinte făcute manual pot alege acum dintr-o gamă largă de treizeci de plăcinte care conțin multe umpluturi diferite. Puteți face cumpărături de pe site-ul Brockleby știind dacă sunt fără gluten, vegetariene sau vegane. În plus, acum puteți selecta cu ușurință plăcinte care nu conțin lactate sau dacă într-adevăr conțin ciuperci sau ceapă.

 


Cautare