Centrul Locala Slow Food

Miscarea Slow Food are rolul de a educa, a informa, a populariza și sprijinii o schimbare virtuoasă în viața de zi cu zi.

O comunitatea locala reuseste sa uneasca, intr-o retea: studenți, profesori, producători, bucătari, consumatori, instituții; și să valorifice biodiversitatea și cultura locală. Activitățile principale includ forumuri educaționale, ateliere de gust, întâlniri cu producătorii, evenimente populare și, nu în ultimul rând, sesiuni de gătit „mancaruri delicioase” locale. Comunitatea slow food face parte dintr-o rețea globală de comunități locale care sunt unite prin voința de a: apăra biodiversitatea; educa lumea în general; susține eforturile și influența sectoarele public și privat, pentru a realiza un sistem alimentar, curat și echitabil pentru toți.

Cei care impartasesc aceasta viziunea și doresc să faca parte din schimbare, se pot alăturaț rețelei creând un centru local (comunitate) Slow Food. Formată dintr-un grup de cel puțin 10 persoane, care împărtășesc și promovează valorile mișcării internaționale Slow Food, centrul local se bazează pe presupunerea că toată lumea are dreptul la bine, la mâncare curată și corectă și că va lupta până când si ultima persoană de pe această planetă va avea acces la aceste valori.

 INSCRIERE >>

 


Cautare