Alcovin Srl - Centrul viticol Macin, Judetul Tulcea

Centrul Macin isi asează viile la poalele muntilor Macinului, pe o linie oarecum paralela cu Dunarea, pe directia nord-sud, prin Macin, Greci, Carcaliu si Cerna.

Din intalnirea rocilor vulcanice cu calcarul sau loess-ul, la care se adauga ceata binefacatoare ce se lasa pe bratul vechi al Dunării (bratul Macin), se naste teritoriul, atat de particular si specific al zonei.

Societatea Alcovin SRL detine aproximativ 300 ha de vita de vie, jumatate din suprafata fiind pozitionata in zona Cerna, in arealul situat intre "Parcul National Muntii Macinului" si "Rezervatia Silvica Dealul Chervant", cealalta jumatate situandu-se in zona Carcaliu, tot intr-o zona protejata, situl ”Natura 2000”.

Capacitatea de prelucrare si stocare a centrului de vinificatie este de aproximativ 2.300 tone, investitiile facute in ultimii ani in crama depasind 3.000.000 Euro. Vinurile obtinute aici se livreaza atat sub forma imbuteliata (butelii sticla 0,75 ltr. si ambalaje tip bag-in-box) cat si in vrac, atat pe piata interna cat si pe cea externa (Polonia, Belarus, S.U.A., etc.)

Alcovin SRL este o societate cu actionariat mixt romano-belarus (singura societate cu acţionariat romano-belarus din Romania), infiintata in anul 2002, avand ca obiect principal de activitate producerea vinurilor, imbutelierea si comercializarea acestora. Este membra a Asociatiei Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membra a ONIV) si din inca de la infiintare are implementat sistemul de management al sigurantei alimentare bazat pe principiile HACCP.

Sortimentele de vin comercializate apartin soiurilor Aligoté, Riesling Italian, Feteasca Regala, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Merlot, Pinot Noir, iar brandurile sub care sunt promovate aceste produse sunt: "Curtea Regala", "Pelegrin", "Hercinic Wine".

Alcovin SRL -  Str. Viticultori nr. 2 ,Macin, Jud. Tulcea,

 

 


Cautare