Denumirea de origine controlata Oltina

Denumirea de origine controlata “OLTINA” se atribuie vinurilor obtinute din struguri produsi in arealul delimitat pentru aceasta denumire.

Conditiile generale de producere şi comercializare a vinurilor cu denumire de origine controlata sunt stabilite prin normele tehnice aprobate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale prin ordinul nr. 52/2003.

 

Denumirea de origine controlata “OLTINA” poate fi completata, in functie de interesul producatorilor, cu una din urmatoarele denumiri de plai viticol: ALIMAN, DUNARENI, VLAHII, DERVENT, LIPNITA, RAZOARE, VIILE, CHIRNOGENI.

 In functie de soiurile din care provin, de calitatea strugurilor si de insusirile lor organoleptice si de compozitie, vinurile cu denumirea de origine controlata ”OLTINA”, pot fi incadrate in urmatoarele categorii de calitate:

DOC – CT Chardonnay, Sauvignon, Pinot gris, Feteasca alba, Columna, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot noir, Sortiment alb, Sortiment rosu;

DOC – CMD Chardonnay, Sauvignon, Pinot gris, Feteasca alba, Columna, Riesling italian, Feteasca regala, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot noir, Sortiment alb, Sortiment rosu.

 In functie de tehnologia aplicata, din strugurii negri autorizati se pot obtine si vinuri roze.

 Arealul delimitat pentru producerea vinurilor cu denumirea de origine controlata “OLTINA”, cuprinde urmatoarele localitati (municipii, orase, comune si sate), situate in judetul Constanta:

·         Com. Oltina satele Oltina, Satu Nou, Razoarele, Strunga;

·         Com. Baneasa satele Baneasa, Negureni, Faurei;

·         Com. Ion Corvin satele Viile, Ion Corvin, Crangu, Brebeni, Raristea;

·         Com. Aliman satele Aliman, Dunareni, Vlahii;

·         Com. Lipnita satele Lipnita, Coslugea, Canlia;

·         Com. Ostrov satele Ostrov, Almalau, Garlita;

·         Com. Chirnogeni satul Chirnogeni.

 

 


Cautare