„Painea Natiunii în 2011” - brutaria Dioszegi, Sfantu Gheorghe, judetul Covasna



Castigatorul concursului de creativitate din cadrul primului eveniment expozitional din Romania „GASTROPAN 2011” dedicat sectorului de morarit, panificatie si cofetarie, desfasurat in luna martie a acestui an, s-a intors cu o reteta spartana a “painii anticriza”.

Dioszegi Laszlo, proprietarul brutariei “Dioszegi” din Sfantu Gheorghe de Covasna, cel ce impresionase juriul si vizitatorii de la Expopan 2009, integrand ceapa si slanina in aluatul de paine, considera acum ca acel produs este inaccesibil romanului de rand si l-a trecut la “delicatese”.



 

Noul sortiment, facut din orz si ovaz dupa o reteta veche de peste 60 de ani, va fi scos pe piata dupa sarbatori si va fi mai ieftin cu 20% decat painea traditionala din grau. ”Reteta e veche de mai bine de 60 de ani, de dupa razboi, cand lumea era saraca”, a declarat, pentru AGERPRES, Dioszegi Laszlo. Deocamdata se lucreaza la aspectul comercial al produsului, care lasa inca de dorit.

Brutaria “Dioszegi”, respectiv SC Madexport SRL, a luat fiinta ca o afacere de familie in anul 1994, cu doar doi brutari, ajungand in acest moment la un numar de 70 de angajati si o cifra de afaceri de 1 milion de euro. Pentru a obtine gustul unic al painii de casa, sunt folosite cuptoare pe vatra alimentate cu lemn de fag.


 

Diószegi László

  • tel:0744307100,

  • 0726307615,0267318284

  • fax:0267318284

  • email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.



 

Sursa: www.madexport.ro