Mușchi de porc la cuptor, cu sos de mere și legume

Friptura de porc cu sos de muștar dulce, cu rozmarin si sos de mere, pentru o masă gustoasa in sezonul rece.

Ingrediente: 1 - 1,5 kg de muschi de porc; 1/2 linguriță de sare Kosher; 1/4 linguriță de piper negru; 3 lingurițe muștar Dijon;1 linguriță de miere; 3 crenguțe de rozmarin; 4 morcovi; 4 cartofi; 3 fire de păstârnac; 4-5 mere; suc de lămâie; zahăr; scortisoara măcinată.

Puneți carnea într-o strecurătoare în chiuveta de bucătărie și turnați o cană cu apă rece peste. Uscați-o cu un prosop de hârtie. Amestecați mierea cu muștarul Dijon, ulei și sare. Frecați carnea, masând bine peste tot. Presărați rozmarinul peste friptură. Puneți friptura de porc pe un grătar într-o tavă adâncă, apoi puneți-o în cuptorul preîncălzit la 240 de grade timp de 40 de minute. Nu deschideți ușa cuptorului în această perioadă. După aceea, reduceți temperatura cuptorului la 180 de grade și mai lăsați-o în jur de 30-35 de minute. Între timp, tăiați legumele. Aranjați-le în jurul fripturii și gătiți-le, timp de 45 minute sau până devin aurii și fragede. Scoateți carnea de porc din cuptor și lăsați-o să se odihnească în tavă timp de 10-15 minute înainte de a fi feliată.

Pentru sos, curatati merele si taiati-le in bucati mici. Gatiti merele cu putina apa intr-o cratita, la foc mic, pana se inmoaie foarte bine. Pasati merele pentru o textura foarte fina. Adaugati scortisoara, zaharul, sarea si putina zeama de lamaie. Se taie friptura și se servește cu legume la cuptor și sos de mere.