Prajitura lui Mos Nicolae

Prajitura speciala pentru Ziua Sfântului Nicolae.

Ingrediente: 2 căni de smântână; 2 pachete drojdie uscată; ½ cană apă caldă; ½ cană margarină, înmuiată; ½ cană zahăr; 2 lingurite sare; 2 oua; 6 căni de făină.; 1½ cani de caise uscate tocate marunt; 1½ cani de cirese maraschino scurse tocate marunt.

Se încălzește smântâna la foc mic. Într-un bol dizolvam drojdia în apă. Se adauga smantana calda, margarina, zaharul, sarea, ouale si 2 cani de faina. Se bate pana se omogenizeaza. Se amestecă făina rămasă până când aluatul se curăță de pe partea bolului. Framantam aluatul pe o tabla bine infainata pana se omogenizeaza, aproximativ 10 min. Acoperim aluatul si il lasam la crescut la loc cald aproximativ 1 ora sau pana isi dubleaza volumul. Împărțim aluatul în 3 părți. Intindem aluatul sub forma unui dreptunghi si il asezam pe tava unsa cu unt. Folosim foarfece pentru a face tăieturi in adâncime de-a lungul marginilor exterioare. Combina fructele si intindem 1/3 din amestecul de fructe în centrul fiecărui dreptunghi. Începând de la un capăt, se încrucișează benzile peste umplutură. Curbam aluatul pentru a forma nuielusa. Coacem 15 până la 20 de minute sau până când devine maro auriu. În timp ce este cald, ungem cu margarină și stropim cu glazură de zahăr subțire. Decoram cu jumătăți de cireșe, dacă dorim.