04.12.2017. In ajunul Craciunului, o masa speciala este servita in numeroase familii din Belgia.

De sarbatorile de iarna, Pere Noel vine in regiunea valona din Belgia, in timp ce in partea flamanda isi face aparitia Sit Niklaas. De Craciun, darurile sunt asezate sub brad si sunt deschise dupa cina. Bomboane, prajituri si ciocolata se servesc tot timpul in perioada sarbatorilor de iarna. Cina incepe cu o bautura si un aperitiv din fructe de mare, dupa care se serveste ''curcan umplut'' ca fel principal.

Desertul de la cina, are forma de buturuga fiind numita "Kerststronk" in flamanda si "la buche de Noel" in valona. Buturuga este un rulou cu crema acoperit in exterior cu unt de ciocolata, aranjat cu furculita in asa fel incat sa semene cu scoarta unui copac. Se spune ca reteta apartine cofetarilor care au avut ca sursa de inspiratie bustenii care ardeau in sobe in ajunul Craciunului. Prajitura mai este populara in Canada si Franta.