Clinici mobile la sate

Acest model de clinici includ camionete, vehicule de agrement și alte tipuri de masini care sunt reutilizate pentru a oferi spațiu efectuarii serviciilor medicle.

Ca unitate autonomă, clinicile mobile pot furniza servicii în zone izolate geografic sau în orașe mici care ar putea să nu aibă acces la furnizorii de asistență medicală. Unitățile mobile oferă multe servicii diferite, servicii de laborator sau consiliere pentru managementul bolilor cronice. Exista exemple de programe rurale care utilizează clinici mobile in SUA. De exemplu North Country Health Consortium este o rețea de furnizori de servicii medicale și umane din mediul rural, care dezvoltă și implementează programe pentru îmbunătățirea accesului la asistență medicală pentru populația rurală din Northern New Hampshire de mai bine de 20 de ani. Unitatea lor mobila, vizitează în mod regulat școli, case de bătrâni și alte comunitati rurale pentru a oferi servicii medicale si stomatologice generale.

Programul Health Wagon oferă servicii mobile de sănătate rezidenților din mediul rural și persoanelor defavorizate din partea de sud-vest a Virginiei. Unitatea lor mobilă călătorește în mai multe județe pe un program regulat, oferind examinări medicale și tratament pentru persoanele cu risc de diabet și alte afecțiuni cronice de sănătate. De asemenea, oferă managementul medicamentelor, îngrijire oculară și dentară, imunizări, facilitarea consultațiilor de telemedicină cu specialiști și alte servicii de asistență medicală. Programul de screening mobil pentru mineri se bazeaza pe o clinică mobilă special echipată care conține o unitate de radiografie toracică și efectuează teste de spirometrie și screening-uri pentru pierderea auzului și probleme musculo-scheletice. De asemenea, personalul clinicii poate conecta minerii cu specialiștii pulmonari printr-o consultație de telemedicină. Programe similare de screening mobil sunt disponibile pentru mineri din Alabama, Illinois, Indiana și estul Kentucky.

 


Cautare