Centrele rurale de voluntariat, o resursă neexploatată

O retea nationala de voluntariat ar putea include centre rurale de voluntariat locale și asociații regionale de centre rurale de voluntariat, pentru a consolida voluntariatul și implicarea cetățenilor.

Dincolo de a lucra în propriile comunități, centrele de voluntari recunosc că pot avea un impact mai mare daca vor face partea dintr-o rețea de centre rurale de voluntari și asociații regionale. Rețeaua consolidează centrele pentru a promova mai bine voluntariatul, pentru a oferi lideri în implicarea voluntarilor și pentru a face conexiuni în propriile comunități și în spatiul rural. Stabilirea unei voci comune și construirea unei baze de cunoștințe coezive consolidează voluntariatul. Centrele de voluntariat există în primul rând pentru a promova și dezvolta voluntariatul în comunitate în ansamblu si se angajează în cateva tipuri generale de activități.

Centrele de voluntariat sensibilizează cu privire la puterea serviciului, încurajează oamenii să facă voluntariat, oferă informații despre voluntariat și recunosc contribuția voluntarilor. Unele exemple includ sărbătorirea Săptămânii Naționale a Voluntariatului și desfășurarea târgurilor de voluntari. Centrele de voluntariat ajută organizațiile din sectorul voluntar, precum și alte grupuri și persoane care lucrează cu voluntari, să facă o muncă mai bună recrutând, gestionând și reținând voluntari. Unele exemple includ oferirea de programe de formare, consultații unu la unu și oferirea de sprijin organizațiilor care lucrează cu voluntari.

Centrele de voluntariat servesc ca un organizator pentru comunitate și un catalizator pentru acțiune. Ei lucrează prin parteneriate și colaborări locale cu diferite grupuri și organizații, guvern, școli și lideri comunitari pentru a identifica nevoile și a mobiliza răspunsul voluntarilor. Unele exemple includ vorbirea în numele voluntarilor, convocarea sau participarea la comitete și colaborări și consilierea voluntarilor cu privire la nevoile comunității. Conectarea persoanelor cu oportunități de a servi centrele de voluntariat oferă oamenilor acces ușor la o mare varietate de oportunități de a se conecta la comunitatea lor prin intermediul serviciului. Unele exemple includ direcționarea programelor pentru populații speciale, oferirea de servicii de recrutare și recomandare și gestionarea serviciilor directe care implică voluntari.

 


Cautare