Perioadele de plantat si semanat direct pot fi influentate de conditiile climatice din timpul anului.
FEBRUARIE
-
20–28 (morcov, patrunjel, marar, leustean, ridichi de luna, ceapa, usturoi, ceapa verde de iarna, mazare, spanac, salata, plantarea rizomilor de hrean.)
MARTIE
-
1-10 (morcov, patrunjel, marar, leustean, ridichi de luna, ceapa, usturoi, arpagic, mazare, spanac, salata, pentru capatana)
-
10-20 (morcov, patrunjel, marar, leustean, ridichi de luna, ceapa, cartofi timpurii, mazare, spanac, salata pentru capatana, macris)
-
20-30 (ridichi de luna, cartofi timpurii, spanac, macris, marar, plantat soiuri de varza pentru productie timpurie)
APRILIE
-
1-10 (ridichi de vara, dovlecei, cartofi timpurii, spanac, macris, plantat ardei, plantat rosii, marar, plantat soiuri de varza pentru productie timpurie)
-
10-20 (ridichi de vara, dovlecei, dovleci de copt, pepene galben, pepene verde, spanac, porumb pentru fiert, macris, marar, plantat soiuri de varza pentru productia semitimpurie, plantat rosii si ardei)
-
20-30 (sfecla rosie, castraveti, dovleac de copt, dovlecei, pepene verde, pepene galben, fasole, porumb pentru fiert, marar, plantat soiuri de varza pentru productie semitimpurie, plantat rosii si ardei)
MAI
-
1-20 (castraveti, fasole, porumb pentru fiert, plantat ardei, rosii si vinete)
-
20-30 (plantat varza pentru productia de vara, plantat varza creata, plantat gulii, castraveti, andive, porumb pentru fiert, marar, fasole verde)
IUNIE
-
1-10 (planta varza pentru productia de vara, plantat varza creata, plantat gulii, castravetii, andive, porumb pentru fiert, marar, fasole verde)
-
10-20 (castraveti, porumb pentru fiert, marar, fasole verde)
-
20-30 (plantat varza pentru productia de toamna, plantat gulii, sfecla rosie, castravetii, cartofi de toamna, fasole verde, marar)
IULIE
-
1-10 (plantat gulii, sfecla rosie, cartofi de toamna, plantat varza pentru productia de tomana, fasole verde, marar)
-
10-20 (sfecla rosie, castraveti, fasole verde, marar)
-
20-30 (ridichi de iarna, spanac, marar)
AUGUST
-
1-10 (ridichi de iarna, spanac, marar)
-
10-20 (spanac, macris)
-
20-30 (ceapa verde de iarna, salata care ierneaza, spanac, macris)
SEPTEMBRIE
-
1-10 (ceapa verde de iarna, salata care ierneaza, macris)
-
10-20 (spanac, macris)
-
20-30 (spanac)
OCTOMBRIE
-
1-10 (spanac pentru productia timpurie de primavara)
NOIEMBRIE
-
1-10 (morcov, patrunjel, ceapa, usturoi, mazare - toate pentru productia timpurie din primavara urmatoare- plantare rizomilor de hrean)