Lucrarile de gradinarit in lunile de toamna

Lucrari de gradinarit efectuate in lunile septembrie, octombrie si noiembrie:

In luna SEPTEMBRIE, se efectueaza lucrarile de intretinere la culturile de legume infiintate pentru toamna si se recolteaza esalonat legumele de vara-toamna. Se defriseaza unele culturi si se pregateste terenul pentru infiintarea culturilor de ceapa, usturoi, spanac, salata. Se executa udari de aprovizionare si incepe infiintarea culturilor de toamna. In solarii se efectueaza lucrarile de intretinere specifice (irigat, prasit, tratamente la culturile din ciclul II: castraveti, tomate, fasole urcatoare).

In luna OCTOMBRIE se infiinteaza culturile timpurii de ceapa verde, usturoi, spanac, salata. Se recolteaza varza si radacinoasele. Tot acum se insilozeaza radacinoasele pentru iarna si se pregatesc platformele de compostare a gunoiului si resturilor vegetale. De asemenea se pregatesc amestecurile de pamant si alte componente pentru rasaduri. In solarii se efectueaza ultimele recoltari din ciclul II. Se defriseaza culturile si sistemele de sustinere si se pregateste terenul pentru infintarea culturilor extratimpurii.

In luna NOIEMBRIE se tunde gazonul, se golesc instalatiile de irigare si se fac fertilizarile de toamna. De asemenea se fac taieri de usurare la trandafiri. Acum este momentul sa culegem ultimele radacinoase, prazul si verzele. Varza de Bruxelles se poate lasa peste iarna afara deoarece este rezistenta la ger. Continuam cu pregatirea terenului pentru sezonul urmator si cu pregatirea rasadnitelor. In noiembrie se vor planta ciupercile si sparanghelul.

 

 


Cautare