Hai in gospodarie la “Laptareasa din Tohan”

Campania “Adopta un taran” ne invită în gospodarie “La Lăptăreasa din Tohan”, sambata 4 noiembrie.

Înainte de orice, ne bucurăm de o sâmbătă altfel, în natură, departe de forfota obositoare a urbei. Mai apoi, luăm picii, prietenii, bunicii și pe toți cei care ne sunt dragi și învățăm împreună cum se îngrijesc animalele, cum sunt hrănite, ce înseamnă munca în gospodărie, într-o seră, cu și pe lângă animăluțe. Facem și ateliere practice, nu orișicum, în speranța că vom găsi printre pici viitori gospodari autohtoni. Pe scurt, învățăm cum să fim printre animale, dar și cât de alambicat și frumos este procesul de a face o brânză foarte delicioasă, pe care noi o punem pe masă, de multe ori fără a mai lua în calcul ce implică asta. În plus, vom avea multe alte ateliere puse la cale de meșterii și gospodarii din proiectul Adoptă un țăran: atelier de mini opinci, atelier de croșetat, atelier de pus murături, atelier de mărgeluțe, atelier de pictat figurine pe ipsos.

Atelierele de brânză se vor desfășura în felul următor: vom avea 3 ateliere, la orele 11:00-12:00, 12:30-13:30 și 14:00-15:00. La atelierele de brânză pot participa pici de la 4 ani în sus, OBLIGATORIU cu înscriere, întrucât fiecare atelier are un număr limitat de locuri, respectiv 15. Vă rugăm pe cei care doriți să înscrieți picii, să trimiteți un mesaj text, un mesaj pe what's app sau să sunați la numărul 0745765797 (Mădălina). Atelierul costă 60 lei, iar cei mici vor învăța să facă caș, vor observa cum se separă zerul de caș, vor modela și săra cașul.

Au fost invitati și câțiva gospodari și meșteri sadea, care ne vor încânta cu produsele și atelierele lor minunate, întreținând atmosfera din gospodărie așa cum se cade, în sâmbăta lui 4 noiembrie, la Lăptărie, în Râșnov, https://goo.gl/maps/KXTHTmeVx8Qmq2ne6.

𝗜𝗠𝗣𝗢𝗥𝗧𝗔𝗡𝗧: Suntem rugati sa venim cu mult entuziasm, cu o pelerină de ploaie pentru orice eventualitate și fără căței, căci se agită văcuțele din gospodărie!


 


Cautare