Ferma de flori comestibile

Cultivarea florilor comestibile este o problema de cunoastere si daruire.

Aceasta ocupatie pare a fi o combinatie de creativitate, dinamism si capacitatea de organizare. Impresiile expuse mai sus devin clare atunci cand faci o vizita cultivatorului israelian Shimon Mizrachi. Cand intri in hala de lucru ai impresia ca ai ai intrat intr-un laborator de cercetare. Aici lucratorii aleg diferitele tipuri de flori comestibile si le pun in ambalaje diferite. Shimon si sotia sa Shula formeaza o echipa puternica. Doamna Shula se ocupa de afaceri pentruca comunica mai bine si cunoaste limba engleza. Domnul Shimon se ocupa de cel 20 de hectare de flori comestibile unde se pricepe mai bine la ingrijit lor. El este preocupat ca cele 35 de soiuri sa infloresca la timp pentru a putea oferii comenzile solicitate de clienti. Tocmai de acea este nevoie de o foarte buna planificare a epocilor de cultivare.

Florile odata recoltate au o perioada de viata de maxim 6 zile. Timp in care trebuie sa ajunga pe masa consumatorilor. Familia Mizrachi a cultivat la inceput dovleac. Acum nu mai cultiva dovleac decat pentru floril. Colaboreaza foarte bine cu firma AGREXCO care le-a facut si oferta de a cultiva flori comestibile. In general clientii sunt din industria hoteliera si catering. Anul trecut a organizat o companie de promovarea in reteauna de supermarket Metro din Elvetia. Din Anglia vin cele mai multe oferte pentru florile comestibile. SUA de asemenea este un client foarte bun. Florile comestibile se folosesc ca decor la preparatele culinare, dar atunci cand gustul devine clar acesta variaza de la cald si dulce la acru si sarat. Cei care viziteaza ferma si gusta din cele 35 de soiuri de flori comestibile raman profund impresionati de cele vazute.

 

 

 

 

 


Cautare