Produse bio in Estonia

Cererea de alimente ecologice si de produse cosmetice naturale din Estonia este in crestere si sunt peste 40 de magazine in tara si in capitala Tallin.

Sase magazine fac parte din lantul Biomarket, cel care in ultimii zece ani a dezvoltat un nou concept si este astazi unul dintre cei mai mari angrosisti organici din Europa. Oferta companiei consta in principal din branduri din Germania. Cifra de afaceri a acestui mare retailer organic din Estonia este de 2,5-3 milioane de euro. Biomarket furnizeaza produse farmaceutice, cosmetice si produse ecologice alimentare sanatoase. Cele 6 magazine au suprafete cuprinse intre 120 si 240 metri patrati. Pe rafturile lor, clar aranjate nu lipsesc urmatoarele marci renumite: Allos, Antersdorfer, Arche Naturprodukte, Berbec, Bioenergie, Dr.Hauschka, Lebensbaum, LüBS, Pinkus Müller, Natur Compagnie, Naturata, Ökovital, Primavera, Rapunzel, Sonett si Vivani. Aproximativ 600 dintre cei 4.000 produse oferite de Biomarket sunt produse in Estonia.

Departamentul de fructe si legume, care livreaza in prezent cosuri cu produse verzi se va extinde in curand cu produse ecologice de panificatie Pagar Võtaks. Inghetata ecologica lansata anul trecut a avut o cerere foarte mare. De asemenea exista stocuri mari de vinuri si bere ecologica. Cifra de afaceri ecologice in Estonia, tara care numara 1,3 milioane de locuitori, a ajuns la aproximativ 12 milioane de euro.

 


Cautare