In 2009, Ministerul Agriculturii, Pescuitului si Alimentatiei din Danemraca a introdus etichete pentru comercializarea de produse alimentare ecologice pe scara larga in bucatarii, restaurante, cafenele, spitale, scoli si intreprinderile mari.

 

Astazi, in 2014, mai mult de 700 de unitati de alimentatie publica utilizeaza aceasta eticheta ecologica. Normele asigura consumatorilor informatii relevante si usor de inteles despre implicarea marilor bucatarii daneze in realizarea de mancaruri din produse ecologice. In acelasi timp, se asigura si sprijin unitatilor de alimentatie in utilizarea de mai multe materii prime ecologice.

 

Unitatile de catering pot folosi una dintre cele trei "etichete ecologice", care arata cat de mare este cantitatea de materii prime ecologice folosita in mancaruri: 30-60%, 60-90% sau 90-100%. Danemarca are o lunga traditie a sistemului de control al alimentelor publice de la "ferma la furculita" cu o mare importanta pentru a pastra increderea pe care consumatorii o au in sistemul de control ecologic si al produselor ecologice oferite spre vanzare.