In Romania traiesc 50% din taranii Europei

29.11.2017. Exista o mare neglijenta din partea Guvernului Romaniei, fata de agricultura taraneasca, intrucat cu cei peste 4 milioane de tarani activi ai sai, Romania este casa a jumatate din totalul taranilor Uniunii Europene.

Un eventual esec al Guvernului din tara noastra, ar permite in continuare discriminarea sistematica asupra taranilor si a altor persoane din mediul rural, adancind fenomenul saraciei si lipsa de dezvoltare rurala si accelerand depopularea locala si distrugerea comunitatilor rurale. De asemenea, ar lasa spatiul romanesc vulnerabil, taranii dovedindu-se inca o data pastratori esentiali ai unui mediu rural sanatos.

Toti acesti factori pun in pericol securitatea si suveranitatea alimentara a Romaniei. Producatorii tarani din Romania stau la baza sistemelor alimentare regionale si a societatii rurale. Fara tarani, suveranitatea noastra alimentara este amenintata, la fel si patrimoniul cultural al comunitatilor rurale. Guvernul Romaniei trebuie sa faca un pas inainte si sa arate ca tratează cu seriozitate protejarea drepturilor taranilor romani. Este nevoie sa se incheie parteneriate la nivel regional pentru a avea o pozitie coordonata la nivel national. Societatea civila trebuie sa fie activa in diseminarea informatiilor catre oameni si catre guvernul Romaniei pentru ca acestea sa se implice eficient si activ in recunoasterea drepturilor taranilor.

Dupa ani de eforturi, taranii din Romania si Europa de Est solicita ca drepturile lor sa fie recunoscute in cadrul unei conferinte, care a avut loc in ziua de 15 noiembrie 2017, la Bucuresti. Pentru mai multe informatii despre eveniment, va rugam sa contactati pe: Ramona Duminicioiu – membra a Comitetelor de Coordonare ale Asociatiei Eco Ruralis si Confederatiei Taranesti Europene Via Campesina / tel.: +40 746 337 022 / e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 


Cautare