Schimbul de tineri 'Made in, made by' la Cristuru Secuiesc

Asociatia Agricultorilor din zona Cristuru Secuiesc organizeaza schimbul de tineri 'Made in, made by' la Cristuru Secuiesc, judetul Harghita, intre 18 si 25 octombrie 2015.

Proiectul reuneste 36 de tineri provenind din mediul rural din Romania, Ungaria, Spania, Italia, Olanda si Bulgaria. In timpul celor 8 zile, participantii vor dezbate problemele legate de dominanta marfurilor importate pe piata care umbreste producerea si comercializarea de bunuri locale si nu este benefica pentru dezvoltarea locala. Tinerii vor analiza problema atat din punctul de vedere al clientilor cat si al producatorilor locali si fermierilor.

Principala activitate a schimbului de tineret va fi crearea de 6 clipuri video in 6 teme diferite legate de productia locala: fructe si legume, ierburi, alimente, produse de origine animala, mestesuguri si bauturi. Participantii vor face interviuri cu fermierii si producatorii locali, reprezentanti ai sindicatelor, experti agronomi, sefi de supermarket-uri, vor filma o parte din fazele de productie si de cultivare si vor adauga gandurile lor referitoare la problemele. Filmele vor fi prezentate in data de 24.10.2015 in doua locatii: la Cristuru Secuiesc si la Odorheiu Secuiesc. Proiectul este finantat de Uniunea Europeana.

 


Cautare