Varza de Bruxelles contraindicata bolnavilor de inima

Un articol recent atrage atentia asupra pericolului pe care varza de Bruxelles o constituie pentru bolnavii de inima.

Datorita continutului ridicat de vitamina K pe care legumele verzi o au, ele pot deveni periculoase. Vitamina K este o substanta chimica folosita pentru a grabi coagularea sangelui, contacarand astfel efectul substantelor anticoagulante.

Unui pacient suferind de insuficienta cardiaca i-au fost administrate anticoagulante timp de un an si i-a fost monitorizata de doua ori pe saptamana vascozitatea sangelui.

Totul a mers bine pana in preajma Craciunului cand barbatul a trebuit sa fie internat la spital in urma inrautatirii starii de sanatate.

Medicii nu puteau intelege de ce valorile sangvine se modificasera. Dilema a fost inlaturata atunci cand au depistat ca omul mancase in exces varza de Bruxelles.

Cazul a fost mediatizat in Jurnalul Medical din Australia. Doctorul cardiolog Roy Gardner confirmand ca pacientii care iau medicamente anticoagulante ar trebui sa fie retinuti in consumul de legume verzi, bogate in vitamina K. In spitalele din Australia se discuta deja o mai atenta supraveghere a consumului acestor alimente.

 

 


Cautare