"Vanatoare la ceaun" - Baile Figa, Bistrita-Nasaud

Bucatari din toata tara sunt asteptati sa ia parte la cea de-a patra editie a concursului culinar de tip popular “Vanatoarea la ceaun”, eveniment care se va desfasura duminică, 18 august, in ambianta pitoreasca a Bailor Figa, spatiu central in ceea ce mai nou se cheama “Tinutul Haiducilor” (după numele proiectului cu finantare europeana implementat in acest teritoriu).

Echipele a caror confirmare de participare in concurs e posibilă pana in 10 august 2013 (persoana de contact, Sorin Garjan, presedintele Festivalului – telefoane: 0745 255 093 sau 0785 079 059) se vor intrece in a gati dupa retete proprii si, in mod optional, secrete sos de vanat la ceaun.

Spectacolul se anunta a fi unul desavarsit, pentru ca pe langa evaluarile profesioniste de rigoare, cazute (in jurul orei 13.00) in sarcina unui juriu avizat – format din maestri intr-ale gastronomiei si prezidat de catre dr. Paul Schuller, reprezentant “Steyr Mannlicher” in Romania (mare producator de arme)- publicul va putea aprecia singur deliciul bucatelor, caci mancarea va fi impartita vanatoreste participantilor la serbarea campeneasca, parte a editiei din acest an – a unsprezecea - a “Zilelor orașului Beclean”.

Fiecare stand se poate individualiza prin elemente de decor specifice culturii artizanal-cinegetice (trofee, embleme sau alte simboluri personalizate ).

Polonicul cel mai gustos” ii va onora pe bucatarii castigatori la sectiunea culinara. Polonicul cel cel mai vanatoresc” are menirea de a remarca echipa distinsa la capitolul promovarii culturii vanatoresti. Polonicul cel mai cel !” este marele premiu rezervat celor cu cele mai bune (gustoase) preparate si cu cele mai substantiale elemente specific vanatoresti. Presa se va delecta si ea, pentru ca ei ii revine un rol alternativ, acela de a acorda “Polonicul al mai al!”, in fapt varianta populara, simpatica si originala a trofeului principal. “Vanatoarea e ecoul unei traditii si al unei culturi nobile; nu o calcati in picioare fara motiv!”

 


Cautare