Recomandari privind consumul de fructe

Intr-o enumerare a principalelor fructe, observam ca lamaile contin cele mai putin zahar iar stafidele cel mai mult.

Continutul in zahar si recomandarile la principalele fructe:

  • afinele: 10% - reconfortante, datorita taninului antidiareice;

  • ananasul: 12% - reconfortante, nutritive, indicat pentru bolnavii cu febra;

  • bananele: 20% - foarte nutritive, reconfortante;

  • caisele: 6-7% - indicat ca suc pentru persoane slabite;

  • capsunile: 8-10% - indicat pentru o buna digestie, depurativ pentru sange;

  • ciresele: 8% - nutritive, indicate in bolile de stomac;

  • corcodusele: 8% - nutritive, efect purgativ;

  • lamaile: 2% - contin 6% acid, indicat ca racoritor, reconfortant in bolile de rinichi si vezica;

  • merele: 7-8% - contine 1% acid malic , reconfortant, usor purgativ;

  • perele: 8-9% - reconfortant, contin foarte mult potasiu;

  • piersicele: 8% - reconfortant, usor purgative;

  • portocalele: 5-6% - reconfortant, potoleste setea, usor purgativ;

  • prunele: 10% (sub forma uscata 30%) - nutritive, efecte purgative;

  • smochinele: 50% - hranitoare, contin si albumina, usor purgativ;

  • stafidele: 60% - bune pentru purgatie;

  • strugurii: 15% - nutritive, depurativ pentru sange.

 

 


Cautare