Intrecerea Ospatarilor – Course des Garçons de Café


Fluviul Beaujolais Nouveau a curs prin Centrul Istoric din Bucuresti. Un eveniment care pune in valoare un produs din Agricultura si o meserie din Turism.

O fereastra de soare si vreme calda intro saptamana rece, mohorata si cu ceata. De o astfel de zi au avut parte ospatarii care au luat startul, pe 16 Noiembrie 2012, la Intrecerea Ospatarilor – Course des Garçons de Café.

Ospatarii s-au intrecut in indemanare si in eleganta in cadrul acestui concurs organizat cu prilejul sarbatorii vinului “Beaujolais Nouveau”.

Intrecerea Ospatarilor – “Course des Garcons de Café”– este un concurs prin intermediul caruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalitatii.

Startul concursului a fost dat din fata Restaurantului Negresco din Centrul Istoric, pe traseul: strada Stavropoleos, strada Postei, strada Franceza, strada Nicolae Tonitza, strada Sfantul Dumitru, strada Postei si strada Stavropoleos.

 

Concurenţii au parcurs 350 de metri pana la punctul de sosire, avand in mana o tava rotunda pe care au fost asezate 2 pahare umplute cu vin Beaujolais Nouveau, demonstrand astfel nu doar indemanare, ci si profesionalism si eleganta – caracteristici de baza ale meseriei de ospatar.

7 premii au fost oferite castigatorilor si fiecare participant, castigator ori necastigator, a primit cate o sticla de Beaujolais Nouveau – Georges Duboeuf.

La intrecere s-au aliniat ospatari de la Liceul Economic “Viilor”, de la restaurantele din centrul istoric si nu numai.

Castigatori

  • Locul 1 – Baitoiu Daniel – restaurant True Club, a castigat 1 vas din fonta “Vitesse” de la Kitchen Shop

  • Locul 2 – Lulea Romica - restaurant La Bonne Bouche, a castigat 1 Set de Tacamuri “Energia” de la Leida

  • Locul 3 – Costache Mihai - restaurant Solé, a castigat 3 Sticle de Beuajolais Nouveau “Georges Duboeuf”

  • Locul 4 – Robu Marius - hotel Ramada, a castigat un Foie Gras de gasca cu trufe “Rougié” de la Lareserve

  • Locul 5 – Banesaru Ioana - restaurant La Bonne Bouche, a castigat un Ceainic “Vitesse” de la Kitchen Shop

  • Locul 6 – Pigoi Ionut - Liecul Economic “Viilor”, a castigat 1 Grill vertical pentru pui “Vitesse” de la Kitchen Shop

  • Locul 7 – Constantin Costel - restaurant Negresco, a castigat Bucataria Explicata - La Cuisine Expliqué de la Lareserve.biz

Premiile au fost inmanate in cadrul Seratei Beaujolais Nouveau organizata la Negresco, serata la care au fost extrase de asemenea 7 premii din tombola pentru invtatii serii.

Serata cu vin Beaujolais Nouveau – Georges Duboeuf, Foie gras Rougié si alte delicatese, rezonand pe ritmuri si acorduri de chansonette Frantuzesti, a incantat gustul invitatilor purtandu-i pe taramurile Beaujolais. www.beaujolais.ro

Sarbatoarea Beaujolais Nouveau a fost organizata pentru prima data in Franta, in anul 1951, fiind creata de catre Georges Duboeuf. Evenimentul este unul traditional in toata Europa, in America de Nord si Asia si se organizeaza in fiecare an, in cea de-a treia joie a lunii noiembrie, la miezul noptii, cand este lansata noua recolta Beaujolais. Romania a sarbatorit pentru prima data Beaujolais Nouveau si Intrecerea Ospatarilor – la Course des Garçons de Café in data de 18 noiembrie 2010, evenimentul fiind organizat cu sprijinul ArtGastro si UBIFrance.

 

Sponsori si parteneri ai Evenimentului

APA NOVA Bucuresti, IPSO Agricultura,

Georges Duboeuf, Rougié, TV5 Monde, Kitchen Shop, Leida si Lareserve.biz, Negresco, OSR

 

Despre Beaujolais

Regiunea viticola Beaujolais este situata in Franta, in departamentul Rhone, intinzandu-se pe 55 km lungime si intre 12 si 15 km latime. Limitele sunt fixate de Muntii Beaujolais cu inaltime maxima de 1012 metri si Muntii Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la Nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu incarcat de istorie si cu traditii bogate.

 

Mai multe detalii gasiti pe site www.beaujolais.ro

 

Contact presa: Daniel Dobre,

Tel: 0749 151 846, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


Cautare