Carnea frageda, doar de la animale nestresate



Desnoyer este cunoscut de ani buni drept „macelarul pentru staruri”, caci le furnizeaza carnuri fragede, nu doar bucatarilor care se masoara in stele Michelin, ci si elitelor din guvern ori din diferite institutii franceze, ba chiar si unor celebritati.

Prezent la Bucureşti la Salonul de Vinuri si Gastronomie de Lux, organizat de Le Manoir, Hugo Desnoyer, cel mai celebru macelar parizian, a stat de vorba cu „Forbes Romania” despre afacerea lui, planurile de extindere, dar si despre plusurile si minusurile unui business „carnal”.

El a arata ca cea mai buna carne de vita se obtine de la animale care nu se afla sub presiunea stresului in ferma, cu ocazia transportului sau la sacrificare.”In cei 13 ani de cand bat Franţa, am reusit sa gasesc crescatori care isi cresc si hranesc animalele bine si pe care i-am consiliat inclusiv cu privire la transportul acestora spre abator. Animalele nu trebuie sa fie stresate inutil, caci si cea mai buna vita din lume – sub presiunea unui puseu de stres – nu va da carne buna. Iar eu caut tocmai fragezimea carnii. Lucrand numai cu abatoare mici, de familie, le-am impus acestora, ca, inainte de sacrificiu, vitele sa fie „cazate” intr-un soi de camera a placerilor – unde pot sa bea si sa manance ce vor si unde asculta chiar si muzica clasica.

 

 

Sursa: http://www.forbes.ro

 


Cautare