Alimente care ne cresc energiaIn jurul pranzului sau chiar spre orele 14.00 - 15.00 multi dintre angajati simt aproape in fiecare zi o scadere a energiei si o stare de letargie. Acesta este intervalul in care majoritatea poftesc la o cafea sau la o gustare, care sa-i mai revigoreze putin.

 

Potrivit dieteticianului Sheah Rarback, din cadrul Universitatii Miami, aceasta "sincopa" poate sa apara din cauza ritmului circadian, a somnului insuficient, a lipsei micului dejun sau a unei mese de pranz bogate in carbohidrati procesati si sarace in proteine.

Dupa cum releva LiveStrong, o strategie care te ajuta sa ocolesti scaderea energiei din jurul pranzului consta in a manca anumite alimente, care contin putine grasimi si putin zahar, dar care sunt bogate in fibre si proteine

In plus, daca ai ajuns deja in starea de letargie este important sa nu dai fuga la ceva dulce, deoarece vei simti doar pe moment o revenire a energiei, iar dupa circa o ora te vei simti si mai obosit. Iata, insa, mai exact, ce ar trebui sa mananci:

1.Migdale, nuci

Conform unui studiu dat publicitatii la inceputul acestui an, o mana de migdale, cam 20 de samburi, te ajuta sa stabilizezi nivelul glicemiei pentru tot restul zilei, daca le mananci dimineata.

Iar daca te vei mai simti aproape de acea scadere a energiei ia o gustare formata din cateva nuci, tot cam o mana (12-14 jumatati). Acestea te pot ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit si puterea mintii datorita continutului ridicat de acizi grasi omega-3.

... mai mult

 Cautare