Campionatul International de Gatit în Aer Liber 2011, (Pitesti 24-26 iunie)





Campionatul International de Gatit in Aer Liber 2011 continua in perioada 24-26 iunie la Pitesti, unde se va desfassura Cupa Munteniei.

 

Campionatul se desfasoara pe etape, in toate regiunile tarii, prima etapa organizandu-se anul acesta la Iasi, in perioada 5-6 martie 2011, fiind urmata de Cupa Pitesti (weekendul acesta), Cupa Banatului -Timisoara (in perioada 1-3 iulie), Cupa Polus Center Cluj (9-11 septembrie) si Cupa Bucuresti (21-23 octombrie).

 

Festivitatea de deschidere a Campionatului International de Gatit in Aer Liber va avea loc vineri, 24 iunie, la ora 15:00. Incepand cu ora 16:00, Federatia Somelierilor din Romania va sustine o degustare de vinuri prin Sergiu Nedelea, presedintele FSR. Gazda evenimentului va fi maestrul Antonio Passarelli, iar invitatul special cheful britanic Burc Tuncel.

 

Sambata, la ora 12.00, se da startul Competitiei de Arta Culinara, care se va incheia abia la 14.30. Tot sambata se va stabili un record gastronomic international “Cea mai Mare Tocana de Pui Muscelean”, iar incepand cu ora 19.00 se va organiza un concurs pentru public – “Dezosat pui viteza”.
Tot sambata, maestrul Antonio Passareli va sustine un show gastronomic incepand cu ora 19.00, iar la ora 21.00, se va desfasura Parada Somelierilor, coordonata de Sergiu Nedelea, presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.

 

Ultima zi a competitiei vine cu multe showuri gastronomice, doua concursuri pentru public: Gospodina de Aur si Petitorul de Aur. La ora 11.00 se da startul competitiei de Gatit in Aer Liber, urmata de jurizarea echipelor de concurenti (incepand cu ora 14.00).

 

Evenimentul se va incheia duminica la ora 21.30 printr-o Gala de Decernare a Premiilor.

 

 

Sursa: Horeca.ro

 




Cautare