Picnic European in Bihor

Vadul Crisului organizeaza primul Picnic European in perioada 23 – 25 august 2019.

Dupa ce in 2016 a obtinut titlul de „Sat cultural al Romaniei”, Vadu Crisului va organiza editia a X-a a Picnicului European, in cadrul Programului „Europa pentru cetateni”.

Programul «Europa pentru cetateni» este programul comunitar derulat de Directia Generala Migratie si Afaceri Interne din cadrul Comisiei Europene, care isi propune sa promoveze cetatenia europeana activa prin implicarea societatii civile in construirea unei Europe unite, bazate pe valori istorice si rememorarea unui trecut comun, pe aprofundarea dialogului intercultural si pe concepte precum toleranta, solidaritatea, democratia, egalitatea de sanse si intelegerea reciproca.

La evenimentul jubiliar, pe langa localnici si oameni din zona, vor participa si reprezentanti din alte 16 localitati din 8 tari europene, precum: Italia, Cehia, Croatia, Ungaria, Serbia sau Germania. Evenimentul cuprinde program folcloric, gastronomie si conferinte pe teme cu care se confrunta comunitatile mici din Europa. Prin proiect vor fi peste 180 de invitati doar din strainatate, care vor putea vizita si cascada situata in defileul Crisului Repede.

 

 

 


Cautare