Bucataria din Auvergne

Auvergne este o destinatie ideala pentru liniste, peisaj si mancare buna.

Auvergne una dintre cele mai vechi provincii ale Frantei, este o regiune de munti si vai adanci, cu varfuri care ajung pana la 1.800 metri. Capitala regiunii, orasul Clermond Ferrand, este asezat la poalele unui vulcan stravechi. Turismul in Auvergne a crescut datorita orientarii generale turistice spre camping, drumetii si decoruri naturale deosebite.

In regiune exista o multime de mancaruri si deserturi traditionale, de regula cu branza si carnati traditionali. Bucataria acestei regiuni nu se limiteaza numai la supe gustoase sau la potees de porc, un fel de tocana cu de toate. Trebuie luate in considerare si alte specialitati precum iepurele de camp umplut, pastrav umplut cu piure, racii sau potarnichea cu varza. Un fel principal de mancare este tocana de rata cu bob sau linte, totul dat la cuptor intr-o tava.

Pounti auvergne este ca o masa dintr-un singur fel de mancare. Fiind o mancare de la tara, se pregateste in cuptor cu carne tocata, sfecla si prune uscate fara samburi, tocate intr-un amestec de oua, lapte si faina. Pounti poate fi servit fierbinte sau rece si se prezinta, de obicei in vasul in care a fost pregatit.

Alte mancaruri din regiune sunt "truffade", un amestec de cartofi cu branza de Cantal si sunca sau "chou farci", un fel de sarmale din carne cu ceapa si condimente, infasurate in varza. Vinul locului este Cotes-d'Auvergne, obtinuti din struguri de pe malul Loarei, iar dintre bauturile fara alcol, amintim renumitele ape minerale carbo si ne-carbogazoase de izvor.

 


Cautare