Ecoturism in Austria

Cele sase parcuri nationale existente in Austria acopera un total de 2356 km patrati, reprezentand 2,8 la suta din teritoriul tarii.

In ultimii ani, Austria a infiintat parcuri nationale, care sunt locuri moderne si adecvate pentru actiunile de conservare a naturii. Situatia actuala a parcurilor nationale austriece se bazeaza pe trei principii: contract de voluntariat cu proprietarii de pamant; compensatie adecvata pentru neajunsurile economice; actiuni in conformitate cu criteriile internationale pentru categoriile zona protejata de categoria a II si parc national. Parcurile nationale joaca un rol important in diminuarea contracararii intereselor localnicilor, politice si turistice.

Un plan de management al vizitatorilor adecvat parcurilor nationale este in masura sa demonstreze ca politica de conservarea a naturii poate imbina cu succes activitatile turistice. Parcurile nationale din Austria au recunoscut ca mediul, natura si ecosistemele pot sta la baza dezvoltarii turismului modern, deoarece exista o cerere in crestere pentru activitatile recreative in peisajele neatinse si bogate in elemente de biodiversitate. In ultimii ani a crescut acceptarea proiectelor derulate de parcurile nationale.

Aceasta schimbare de atitudine, intr-un mod pozitiv, este stimulată de colaborarea dintre conducerea parcurilor nationale si asociatiile naţionale de turism, fiind vazuta ca o dezvoltare favorabila si participativa. In Austria, aproape fiecare grup care se preocupa de serviciile oferite de parcurile nationale sau de dezvoltarea turismului durabil tinde sa recunoasca imbunatatirea imaginii parcurilor nationale, iar integrarea în strategia de dezvoltarea a turismului regional este vazuta ca obiectiv principal, care trebuie sa fie atins.


Cautare