Canare, cea mai atractiva regiune turistica europeana

Insulele Canare, constituie una dintre cele mai atractive regiuni turistice din Uniunea Europeana, in functie de numarul innoptarilor in unitati de cazare, potrivit datelor aferente anului 2015 publicate de biroul european de statistica Eurostat.

Unele dintre cele mai frumoase peisaje ale Spaniei la Oceanul Atlantic se afla in Insulele Canare. Aceste insule vulcanice sunt situate la numai 115 km distanta de coasta africana si 1000 de km de Spania. Armatele spaniole au cucerit in 1496 arhipelagul alcatuit din sapte insule principale. Insulele Canare sunt apreciate pentru clima blanda si insorita, unde temperaturile variaza intre 19°C iarna si 25°C vara.

Cei mai multi turisti prefera nisipurile din Tenerife, cea mai mare insula, dominata de creasta inzapezita a muntelui Teide. Urmeaza insula Gran Canaria, cu cea mai mare varietate de peisaje, insula La Palma, cu cele mai inverzite privelisti, si insulele Lanzarote, cu intinderile de lava. Celelalte insule sunt Fuerteventura, arida ca un desert, La Gomera, avand o vegetatie subtropicala si Hierro cu versanti plini de ienuperii rasuciti.

 


Cautare