Ferma agroturistica in Austria

Multe gospodarii taranesti montane din Austria, Germania si Elvetia s-au transformat in pensiuni turistice.

Gospodariile taranesti montane din Alpi, mai ales din regiunea Tirol, sunt constituite dintr-o singura cladire compusa din locuinta, anexe gospodaresti si grajd. Astfel exista mai mult spatiu verde in gospodarie care ofera un confort sporit. De asemenea exista un sector tampon igienic, intre locuinta si grajdul de animale prin amplasarea anexele gospodaresti la mijlocul cladirii.

Aici se gasesc de obicei: un mic atelier gospodaresc, o magazie, camara de alimente, crama, laboratorul de transare sau preparare a produselor traditionale, etc. Locuinta este situata in partea din fata a cladirii. La parter se afla bucataria, sufrageria si camera de zi iar la etaj dormitoarele, care la multe gospodarii taranesti, s-au transformat in pensiuni turistice.

Grajdul are la parter adapostul pentru animale, sala de muls, tancul de racire iar la etaj fanarul, si turnul de siloz. Curtea din fata, cuprinde si un spatiu de odihna si unul de joaca pentru copii. Livada si gradina de legume sunt amenajeaza separt si ingradite.

 

 


Cautare