Costa Rica, tara cea mai verde

Costa Rica este zona cu cei mai fericiti oameni de pe Pamant si una dintre cele mai ecologice tari din lume, dupa cum demonstreaza statisticile realizate de un grup non-guvernamental de origine britanica.

Costa Rica este cea mai vesela si mai ''verde'' tara din lume, fiind urmata de Republica Dominicana. Tarile latino-americane, in general, ocupand noua din primele zece locuri din top. Australia a iesit pe locul al treilea. Costa Rica are cel mai mic impact asupra mediului si acest lucru a impins tara catre varful topului. Sociologul Andrea Fonseca este de parere ca oamenii din Costa Rica sunt atat de fericiti, deoarece aceasta tara le ofera toate cele necesare pentru a fi astfel.

Dar fericirea nu ar trebui sa fie calculata tinand cont numai de durata de viata si de practicile privind mediul inconjurator. Costa Rica a urcat in topul "pentru o planeta mai fericita" si datorita imaginatiei sociale a cetatenilor sai. ''Costa Rica are reputatia de tara calma, unde domina pacea, deoarece: nu are o armata; este cunoscuta pentru faptul ca are o multitudine de zone ecologice protejate; si pentru sloganul lor, care este "viata pura'', a adaugat sociologul Fonseca.

 


Cautare