Diner en Blanc

Diner en Blanc sau Cina Alba este un eveniment ce are loc anual in Paris, care s-a raspandit peste tot in lume.

In 2019 peste 10 mii de oameni imbracati complet in alb au umplut doua dintre cele mai renumite locuri ale Parisului, curtea muzeului Louvre si piata din fata catedralei Notre Dame, relateaza NY Times. Si-au adus singuri mancarea, bautura, mesele si scaunele chiar si paharele si fetele de masa albe. 

La miezul noptii, dupa ce au mancat si dansat, au strans tot ce au adus cu ei, inclusiv sticlele goale de sampanie si resturile ramase pe care le-au aruncat in saci de gunoi adusi de acasa. Ba mai mult, si-au strans pana si mucurile de tigara dintre pietrele cubice si au plecat. In urma lor nu a ramas nici urma de gunoi.

Acest eveniment a avut loc pentru prima oara în 1988 cand François Pasquier, acum in varsta de 67 de ani, proaspat reintors dintr-o calatorie lunga a organizat o cina pentru a-si revedea prietenii. A avut atat de multi invitati incat i-a rugat sa se intalneasca intr-un parc din vestul Parisului iar pentru a-i putea recunoaste mai usor toti s-au imbracat in alb. In anul 2020, din cauza pandemiei, cina alba a avut loc in cadru mult mai restrans.
 

 


Cautare