Statiunea climatica Cheia

Cheia este o statiune de tratament situata pe raul Teleajen, la poalele muntilor Ciucaş, la altitudine de 871 m.

La Cheia se ajunge pe calea rutiera DN 1 A, ce leaga orasele Ploiesti si Brasov. Climatul este de depresiune intramontana, cu un aer puternic ozonat, datorita padurilor de brazi care acopera inaltimile din jur. Factorii naturali de cura sunt bioclimatul tonic, stimulent, caracterizat printr-o presiune atmosferica relativ joasa, aer curat lipsit de praf si alergeni, bogat in radiatii ultraviolete cu o ionizare accentuata a atmosferei. Statiunea este indicata in tratamente pentru a combate: surmenajul, astenia nervoasa, suprasolicitarea fizica si intelectuala, hipertiroitismul benign, anemiile secundare, rahitismul, dereglarile de crestere la copii.

Statiunea s-a ridicat in vecinatatea Manastirii Cheia, construita in 1770 din lemn si reconstruita in 1835 din caramida si pictata de Gheorghe Tatarascu. Statiunea Cheia, are o capacitate de 124 de locuri in camera single, duble si apartamente. Hotelul dispune de un restaurant cu capacitatea de 130 de locuri, terasa cu gratar in aer liber, bar, sala de jocuri si mai multe sali de conferinta cu diferite capacitati. Toate camerele au baie cu dus, balcon, cablu TV si telefon, internet wifi .

Hotel Cheia este inconjurat de un peisaj unic al Muntilor Zaganu, Pasul Bratocea si Muntii Ciucas. Turistul beneficiaza de o multitudine de posibilitati de agrement in aer liber: culegerea de plante medicinale si fructe de padure; excursii de-a lungul raului la izvoare; organizarea de mese campenesti; plimbari cu sania trasa de cai; paintball; tir cu arcul; tiroliana; rappel; petreceri festive cu foc de tabara; lectii de echitatie; inchirieri de atv; discoteca, karaoke, etc. Din statiunea Cheia se ajunge la Cabana Muntele Rosu, apoi la Cabana Ciucas sau varful Ciucas.

 

 


Cautare