Statiunea Eforie Nord si noua sa plaja

EFORIE NORD este a doua mare statiune a litoralului romanesc, situata la aproximativ 12 kilometri de municipiul Constanta, pe drumul de legatura cu orasul Mangalia.

Statiunea Eforie Nord a luata fiinta in 1894 si imbina turismului recreativ cu cel de tratament. Plaja statiunii are o lungime de aproximativ 4 kilometri, iar latimea sa variaza intre 20 si 100 de metri. In zona de nord a plajei se inalta faleza, cunoscuta ca un loc perfect de promenada. Pe toata intinderea plajei intrarea in apa se face lin, iar o parte din plaja este amenajata cu sezlonguri, umbrele si beach baruri.

Totalul locurilor de cazare este de 19 de mii, in hoteluri, vile si pensiuni, dintre care amintim: Hotel Belona, Hotel Astoria, Hotel Apollo, Hotel Meduza, Hotel Petrolul, Hotel Minerva, Hotel Europa, Hotel Bega, Hotel Bran, Hotel Delfinul, Vila Cube, Vila Coralis, Vila Colonial, Vila Casa cu Lei, Vila Diana, Vila Angely, Vila Green House, Vila Trident, Pensiunea Roxana, Pensiunea Stemi, etc.

In Eforie Nord sunt deschise in timpul sezonului estival numeroase terase si restaurante, precum: Restaurant Nunta Zamfirei, Restaurant Chandellier, Restaurant Stefanino, Restaurant si Pizzerie Acapulco, Kherhana La Stuf, Restaurant Pescarus, etc.

Doua dintre cele mai moderne baze de tratament ale statiunii Eforie Nord sunt Ana Aslan Helth SPA, parte a Hotel Europa, si clinica Efosan. Dintre terapiile care se desfasoara in cadrul Centrul Ana Aslan Helth SPA amintim: baile cu namol, hidroterapia, kinetoterapia si electroterapie, diverse tehnici de masaj, masaj cu namol, sauna uscata sau umeda, dus-masaj Vichy, injectii cu Gerovital/Aslavital, terapii corporale cu pietre vulcanice, bai saline cu alge si bai cu struguri.

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, din apropierea statiunii Eforie Nord, beneficiaza de existenta uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo - fizical - kinetic din tara noastra. Fiind dispusa pe doua niveluri, in baza de tratament se pot trata pana la 1000 de pacienti zilnic. Se realizeaza tratament profilactic, curativ si recuperator, in specialitatile de reumatologie, neurologie, tulburari circulatorii, chinetoterapie si afectiuni ale aparatului respirator. De asemenea, si la baza de odihna si tratament balnear "Sf. Pantelimon" din cadrul Manastirii Techirghiol se efectueaza bai de namol, bai sarate cu apa din lacul Techirghiol, bai galvanice, bai de plante, masaj, chinetoterapie, electroterapie, magnetoterapie.

In statiunea Eforie Nord puteti gasi terenuri de sport si de minigolf, locuri de joaca pentru copii, baze de agrement, sali de biliard, Teatru de Vara, piscine, aqua park, etc. Iubitorii sporturilor nautice pot inchiria veliere si alte ambarcatiuni sau pot lua lectii de scufundari in cadrul Europa Yacht Club, primul port privat de agrement din Romania. In statiune exista cateva complexe de magazine si bazaruri, atat in centru cat si in zona falezei, de unde se pot cumpara produse si accesorii pentru plaja, suveniruri, articole de imbracaminte si incaltaminte.

 

 


Cautare