Ferma animalelor pentru copii

Ferma Animalelor s-a deschis in luna Iunie 2009, investitia fiind desfasurata pe o suprafata initiala de circa1 ha, in orasul Pantelimon, la numai 4,5 km de Cora.

Pentru inceput, activitatile au loc exclusiv in aer liber, urmand ca in fazele ulterioare de dezvoltare sa se construiasca si zone acoperite in care copiii vor putea sa cunoasca animalele noastre domestice pe tot parcursul anului. S-a dorit sa se creeze o ambianta echilibrata intre aspectele rurale, educationale, de agrement si nu in ultimul rand de distractie. Astfel, copiii pot:sa invete de la personalul nostru cite ceva despre fiecare animal in parte; sa se plimbe cu poneii (activitate optionala, contra cost); sa vada cum se mulge o vacuta (pentru grupuri); sa dea mancare la caprite, iepurasi, etc; a se bucure si sa se joace intr-un loc special amenajat si bine securizat; se isi serbeze ziua de nastere la noi, alaturi de prieteni si animalele preferate (activitate optionala, contra cost). 

Ideea a venit in urma cu cativa ani cand copiii familiilor Petcu si Manea (administratorii fermei de lapte din Pantelimon) au luat pentru prima oara contact cu animalele din ferma fiind fascinati de interactiunea cu acestea. Dupa calatorii de documentare (in Marea Britanie) sa ajuns sa se puna in practica conceptul de "farm park" si in Romania. Acest loc unic destinat copiilor cu varste intre 2-8 ani care vor sa petreaca momente fericite alaturi de familie, colegi si prieteni.  Ferma Animalelor se gaseste in imediata proximitate a Fermei de Lapte Pantelimon, fiind o noua latura a activitatii acesteia. Ferma de Lapte functioneaza de mai mult de 35 ani, fiind una din fermele de elita ale Romaniei.

MAI MULT >>

 

 


Cautare