Beciul Domnesc - Feteasca Neagra (demidulce)

Beciul Domnesc este o selectie de vinuri premium, cu un caracter aparte, printre care se gaseste si vinul demidulce Feteasca Neagra.

Gama Beciul Domnesc cuprinde:

vinurile albe: Riesling, Feteasca Alba – seci, Sarba si Sauvignon Blanc – demiseci, Muscat Ottonel – demidulce,

vinuri rosii: Merlot, Cabernet Sauvignon – seci, Pinot Noir – demisec, Feteasca Neagra – demidulce si Cabernet Sauvignon – dulce

vinuri roze: vin sec, obtinut prin vinificarea in roze a strugurilor din soiul Merlot.

Beciul Domnesc, este lider in segmentul de vinuri rosii premium. Georgel Costache, oenolog Vincon Vrancea, a recomandat ca Feteasca Neagra, sa fie servit alaturi de meniuri din porc, vita si vanat, insotite de sosuri dulci condimentate. Este un vin demidulce rosu-rubiniu, cu nuante visinii, stralucitor si intens. Vinul sugereaza aroma prunelor uscate la soare, imbinata armonios cu cea a murelor. Desavarsit prin invechirea la sticla, acesta dezvolta un buchet care descopera o savoare lejer amaruie, nuantata de scortisoara. Temperatura de servire este 16 – 18 grade C. Se serveste dupa ce in prealabil vinul a fost deschis cu jumatate de ora inainte de servire. A fost apreciat la Gran Menzione - C.M.V. Vinitaly (2011), si a primit: Medalie de Aur la Concursul International de Vinuri (2011), Medalie de Aur la C.N.V. Strugurele de Aur (2011), Medalie de Aur la C.N.V. Bachus (2011, 2012).

Crama Beciul Domnesc, este cea mai mare vinoteca profesionala din Romania, si detine peste 100000 sticle de vin, dintre care cele mai vechi dateaza din 1949. Crama, monument istoric, inclus in programele de conservare UNESCO, a fost fondata in timpul domniei lui Stefan cel Mare si a fost renovata intre 1834 -1839, in perioada domniei lui Mihail Sturdza. Beciul Domnesc a fost nominalizat in Top 300 Superbrands.

 


Cautare