Anca Maria Sauvignon Blanc

Vinul Anca Maria Sauvignon Blanc – 2017, al producatorului Domeniu Vladoi, a fost premiat cu medalia de aur la concursul international de vinuri de la Sofia.

Culoarea galben-verzuie a vinului Anca Maria - Sauvignon Blanc denota un vin tanar. Aromele sale olfactive sunt puternice, ies bine in evidenta, tradeaza prospetime si note vegetale elegante (urzica, soc si ardei gras). Gustul sau ne surprinde cu o mineralitate ridicata, specifica arealului Siminoc si mai ales zonei Murfatlar. Vinul este recomandat alaturi de preparate din peste, fructe de mare sau preparate din pasare cu sosuri sofisticate, dar fara mirodenii intens aromate. Pentru a fi apreciat la adevarata valoare, temperatura optima de servire este de 9-12ᵒC.

Gama de vinuri „Anca Maria” cuprinde vinuri fresh, sprintene, vioaie, cu o mineralitate surprinzatoare, reprezentand intocmai personalitatea vinificatoarei, Anca Maria Vladoi. Ea este cea care duce mai departe traditia familiei Vladoi, fiind deja a III-a generatie care s-a dedicat exclusiv pasiunii cultivarii viei si productiei vinului. Podgoria Domeniului Vladoi este singura sursa de struguri pentru vinurile produse in crama proprie. Via este localizata in satul Siminoc, la aproximativ 20 de kilometri de Constanta, pe colinele Murfatlarului si se intinde pe un domeniu de 19 ha.

 


Cautare