Vinul portocaliu din Oltenia

Bauer O.R.A.N.G.E. a aparut pe piata din Romania in 2014.

Vinul potocaliu a fost realizat la Crama Bauer, Dragasani, Valcea. Este un vin obtinut din struguri albi prin metoda de vinificare a strugurilor negri. Macerarea tipica vinului rosu, prelungita sase saptamani, duce la o intensificare a gustului primar de must proaspat si aromelor de citrice. Este tinut in butoi de stejar timp de opt luni si imbuteliat fara procedurile de limpezire si ultima filtrare. Oliver Bauer, cel care a pus bazele cramei este un enolog german venit in Romania, s-a indragostic de o romanca si sa stabilit aici.

Bauer O.R.A.N.G.E., un vin complet diferit de celelalte vinuri albe din portofoliul companiei. Numele este dat de culoarea vinului, un portocaliu cu tente de auriu. Buchetul este completat de arome apetisante de coaja de paine proaspata, fagure de miere si caramel. Se recomanda sa fie baut din pahare mari (Burgundia) si sa nu fie racit mai mult de 11-12 grade. Este perfecta pentru fructele de mare.

 

 


Cautare