Gustul deosebit al carnii de miel Kelemer

Erzsebet Balogh-Nagy a primit, in anul 2009 o ferma de oi in localitatea Babolna, Ungaria, ca si cadou de nunta

Astazi, creste si vinde cu profit, in jur de 500 de miei. Mieii sunt de cea mai buna caliate, cautati de renumitele restaurante din tara vecina. Turma de oi pasuneaza pe o suprafata de 550 hectare de teren propriu si inchiriat. Tot aici, in vecinatatea saivanului, se gaseste si noua locuinta a fermierilor. Cele mai multe oi sunt din rasa Lile de France, o rasa mai mare decat merinosul maghiar, care da nastere la multi gemeni. Mieii fermei ecologice Kelemer, cand ajung la 25 de kilograme, sunt sacrificati, dar la cererea restaurantelor, si mai tarziu.

Mielul este o sursa excelenta de proteine, de vitamina B, minerale si oligoelemente. Gustul este dulce, de lapte si arome de ierburi, asa ca nu e nevoie de prea multe condimente. Usturoiul este obligatoriu, alaturi de rozmarin, menta si bureti ca si garnitura sau sos. Trei factori asigura calitatea mieilor de la Babolna: rasa, hrana sanatoasa bogata in cereale bio si pasunatul pe cele mai bogate si grase pasuni naturale situate la poalele Carpatilor  din tara vecina, Slovacia.