Branza Danbo

„Danbo” este unul dintre cele mai renumite branzeturi daneze, cu un gust delicat, usor acid, aromat si usor de taiat.

Rasmus Nielsen a primit in 1896, o subventie din partea guvernului danez pentru a studia productia de branzeturi in strainatate. A plecat in Prusia Orientala si Tarile de Jos, unde a lucrat in productia de branzeturi in mai multe fabrici de lactate diferite. S-a intors acasa, la fabrica de lactate Kirkeby si a inceput sa aplice imediat tot ce invatase pentru a produce un fel foarte special de branza cu totul noua. Era o branza patrata, cu pasta presata, cu o maturare superficiala speciala prin acoperire cu flora bacteriana, si care a primit denumirea Danbo.

Branza Danbo este recunoscuta ca specialitate de origine daneza. Caracterul special al branzei si consistenta foarte specială, face ca branza „Danbo” sa fie unica si cea mai consumata in Danemarca. Cu o productie de peste 40 000 de tone, branza „Danbo” reprezinta astazi aproximativ 13 % din intreaga productie de branza din Danemarca.