Gemul de rubarbar, Critz, Judetul Brasov


Elena Suciu este din localitatea Critz, judetul Brasov si comercializeaza gemul de rubarbar la Targul Taranului Roman.

 

Rubarbar e o planta care se cultiva in gradini si seamana cu sfecla. Se foloseste in bucatarie doar tulpina care contine vitamica C.

 

Din rubarbar, in afara de gem, se mai face compot, placinta si sos. Sasii din Transilvania faceau sos de rubarbar la nunti.


 

 

Elena povesteste ca dupa ce sa apucat de agroturism, dadea gemuri turistilor din partea casei. S-a apucat sa faca gemuri din fructe de padure, fiindca langa Sighisoara, erau multe paduri.

 

"Acum doi ani am avut la noi la masa, n-am stiut cine e, pe presedintele Slow Food, Carlo Petrini. Si a servit la noi gem de macese cu telemea de capra. Stiti ca strainii sunt obisnuiti sa manance asa combinat. Si nu mi-a zis cine e, nimic. Dupa ce a plecat mi-a zis baiatul care e cu ei, stii cine e? Presedintele Slow Food-ului... Dupa o luna am primit o invitatie la cel mai mare festival slow food de pe Italia, cu gemul de macese. Am fost anul trecut in Tel Aviv tot asa, cu gemuri, si am zis sa fac si siropuri din muguri de brad, din conuri de brad" a mai spus doamna Suciu.

 

Doamna Elena Suciu mai comercializeaza gemuri  si dulceturi de: prune cu nuca si cu scortisoara; gutuie cu mar si cu aroma de scortisoara; de flori de salcam; de coarne, de macese sau porumbele.

Date de contact:

Telefon:
0744.485.032 Elena Suciu
0745.200.478 Adrian Suciu
Tel fix: 0268.248.731
 
Adresa: localitatea Crit, jud Brasov
 
E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


 

Sursa: www.targultaranului.ro

 

 


Cautare