Renumita branza de capra din Crit, judetul Brasov



Spre sfarsitul toamnei 2006, Adrian Suciu, omul din Crit, judetul Brasov, care tine capre, era disperat pentru ca nu putea imbunatati vanzarea produselor, in special a branzei si era pregatit sa renunte.

A intrebat Fundatia ADEPT daca stiau pe cineva interesat sa-i cumpere turma de capre, altfel era pregatit sa le sacrifice pe toate pentru carne. Nat Page, directorul de la Adept, a adus din Anglia un branzar englez, si acesta i-a explicat cum se face branza maturata de capra, cate ore se tine la scurs, tot modul de prelucrare. Mi-a placut, m-au convins sa ma apuc de branza maturata, au organizat tot ei targul de la Muzeul Taranului Roman, acolo am vandut cat nu credeam si asa m-am hotarat." spune Adrian Suciu.

 

Branza de capra iesita din mainile lui Adrian Suciu a fost apreciata la un festival al branzeturilor si de Carlo Petrini, presedintele miscarii "Slow Food" din Italia. Acest eveniment i-a oferit lui Adrian oportunitatea de a vinde mai multa branza decat oricand si acum el participa cu regularitate la Pietele Fermierilor din Bucuresti. Un expert pentru branza de la Slow Food i-a descris branza ca fiind de cea mai bun calitate.

Localitatea Crit este situata la granita dintre judetele Brasov si Mures. Aici se gaseste o casa taraneasca cu zorele pe langa biserica fortificata.

 

CONTACT ADRIAN SUCIU

0744.485.032

0745.200.478

Mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

ARTICOLE SIMILARE:

http://www.youtube.com/watch?v=ZR8NM-WWkUU&feature=player_embedded

 



Cautare