Produse traditionale din Transilvania

30.09.2017. Colacii unguresti sunt tot mai prezenti in punctele de atractie turistica, la expozitii sau la targurile corelate sarbatorilor din diverse orase romanesti.

PAN FOOD SRL face face la Sibiu „Batonul copilariei“, ciocolata de casa care a ajuns in toata Europa si in America.

25.09.2017. Prajiturile traditionale din zona Maramures au o vechime de 40-50 de ani. Majoritatea gospodinelor fac de sarbatori aceste tipuri de prajituri. Merele pentru aceasta prajitura sunt culese din livezi clasice asezate pe pante colinare, avand ca si baza straturi argiloase.

In Agnita, cea mai importanta localitatea din spatiul etnografic Valea Hartibaciului sunt renumite produsele dulci precum henclesul sau gogosile lolelor.

5.06.2017. Casul Manastur este o branza maturata timp de 4-6 saptamani.

De-a lungul mai multor generatii familia Zetea produce bauturi naturale distilate din fructe in cazane traditionale cu foc direct, imbunatatind procedeul dupa metoda ZETEA, dar pastrand caracterul traditional al acestuia.

28.03.2017. Branza ca si produs traditional, trebuie sa fie obtinut din materii prime traditionale.

Slanina afumata de mangalita este produsa de carmangeria TOTO din Lapusel, judetul Maramures.

21.01.2017. Lactate si branzeturi realizate cu tehnologii traditionale din judetul Salaj, acceptate in Uniunea Europeana:

SC AND-VAR Mezes SRL ofera spre vanzare turta dulce traditionala.

Palinca de Zalau marca “Aciu”, a ajuns sa fie foarte mult apreciata de straini.

Iulia Corau din Botiza, Maramures, a atestat produsul ''sarmale maramureseana ca la Ancuta'', ca produse traditionale.