Festivalul Fructelor de Padure

Cand spui „Festivalul Fructelor de Padure” te gandesti la comuna Cosna, judetul Suceava – zona renumita pentru fructe de padure.

Incepand din 2004, cand a fost initiat festivalul, in fiecare an, in luna septembrie gospodinele comunei se pregatesc cu cele mai gustoase produse pentru organizarea celei mai „dulci” manifestari anuale din Bazinul Dornelor. An de an, gospodinele din comuna Cosna se ocupa de prepararea de dulceturi, siropuri, bauturi si prajituri din fructe de padure. Din exponate nu lipsesc siropul din conuri de brad, dulceturile de merisoare, zmeura, fragi sau mure, dar si licorile alcoolice din afine, zmeura sau mure, precum si preparatele din ciuperci.

In cadrul festivalului se organizeaza ateliere de preparare a dulceturilor si siropurilor, pentru ca cei care vin la Cosna sa se convinga ca totul este facut de mana gospodinelor. Programul incepe la ora 10 cu sosirea invitatilor si aranjarea standurilor, urmand ca de la ora 13 sa inceapa concursul festivalului. Organizator este Primaria comunei Cosna.