Borough Market Londra

Borough Market, cea mai veche piata traditionala din Londra cu o istorie de 1.000 de ani, s-a transformat intr-o adevarata destinatie eleganta pentru turistii si localnicii gurmanzi.

Borough Market este locul unde vei gasi produse cultivate local, in ferme mici, vanat, branzeturi britanice, dar si mancare stradala din intreaga lume, ce stau pe tarabe doldora si ademenesc vizitatorii Londrei. Borough Market inseamna o calatorie gastronomica printre standuri cu fish&chips, kebap, curry, hamburgheri, pateuri, prajiturele asezonate, dupa plac, bere, cidru, vin, ceai, etc.

Piata actuala, situata pe Southwark Street si Borough High Street, la sud de Catedrala Southwark, este urmasa pietei originale care initial a fost situala la capatul Podului Londrei. Cladirile din prezent au fost proiectate in anul 1851. Aceasta a fost mentionata pentru prima data in 1276, desi piata se presupune ca a existat din 1014. Piata functioneaza in zilele de miercuri si joi de la 10 la 17, vineri de la 10 la 18, iar sambata de la 8 la 17. Piata Borough si strazile din jur au fost folosite ca locatie de filmare pentru Jurnalul lui Bridget Jones (2001).