Herbstfest Cluj

Festivalul de Toamna al Economiei Germane are loc in Piata Unirii, intre 29 septembrie si 1 octombrie. Deschiderea oficiala va fi marcata vineri prin deschiderea butoiului cu bere, urmata de un tur al standurilor si de un concert al fanfarei din Foieni.

Piata Unirii va deveni neincapatoare pentru acest festival, fiind asteptati peste 15000 de clujeni. In prezent s-a ajuns la peste 1.000 mp pentru partea de divertisment si 600 mp pentru zona de expozitie. Berea va fi adusa de la Stuttgart si vom avea in premiera la Cluj chiar berea de festival de la Oktoberfest, din Germania, servita de fete in costume traditionale care vor incerca sa duca acele halbe de 1 litru. Pe partea de gastronomie vor fi 3,3 km de carnati si specialitati precum ciolan copt, rasol sau turta dulce facuta manual. Toate preparatele vor fi 100% nemtesti.

Clubul Oamenilor de Afaceri de Limba Germana din Transilvania de Nord (DWNT) este cel ce organizeaza cea de-a sasea ediție a Festivalului de Toamna al Economiei Germane. Piata Unirii, Aula Magna a Universitatii Babes Bolyai si libraria Humanitas sunt locatiile gazda, ce vor intampina oaspetii cu evenimente diverse. Programul artistic din Piata Unirii cuprinde momente sustinute de Klaudia und die Burzenland Party Band, traditionala Fanfara din Foieni, concursuri și tombole cu premii, competitia Miss Herbstfest, Dirndl-Show by Irina Silaghi si multe, multe altele. In Aula Magna vor avea loc patru dezbateri tematice cu invitati precum Dacian Ciolos, Emil Hurezeanu, Moise Guran, si altii.