Faimoasele paste traditionale italienesti din Amatrice

Faimosului sos "amatrician" strange bani pentru reconstructia satului Amatrice distrus de cutremur.

Claudio Petrini, fondatorul miscarii Slow Food, a lansat o campanie de strangere de fonduri pentru satul de munte Amatrice, distrus de cutremurului de pamant, la sfarsitul lunii august 2016.

Satul este situat in munții Apenini din regiunea Lazio din Italia centrala si este de asemenea, locul de nastere al faimosului sos de paste all'amatriciana pe baza de slanina de porc, branza pecorino si rosii.

Campania intitulata "Un viitorul pentru Amatrice", lansata de Slow Food in acord cu primarul Amatricei, Sergio Pirozzi, face apel la restaurantele din intreaga lume pentru a introduce pastele all'amatriciana in meniurilor lor timp de un an, iar doi euro, din pretul fiecarei fel de mancare servit sa mearga la fondul de refacere din urma cutremurului, direct in contul localitatii Amatrice, al carui cod IBAN international, este M 08327 73470 000000006000. Petrini va prezenta campania la simpozionul care va avea loc, in aceste zile, la Copenhaga, unde participa peste 400 de bucatari din intreaga lume.