Mancaruri traditionale

Mamaliga prajita cu smantana in Saptamana Alba

22.02.2017. Saptamana Alba sau a Branzei incepe luni, 20 februarie 2017, in care ortodocsii pot consuma lapte, branza si oua.

Tochitura de Ignat sau pomana porcului

In aceasta zi, in mod traditional se taie porcul si tot gospodarul se apuca de pregatirea mezelurilor.

Tort ieftin cu ciocolata

14.02.2017. Un tort din 3 oua, un pahar de zahar, unul de faina, unul si jumatate de lapte, o tabla de ciocolata si doua linguri de unt.

Pasta de masline hranitoare

Maslinele sunt alimente de baza in timpul postului Caciunului.

Piept de curcan copt pe jar

6.02.2017.,,Pieptul de curcan copt pe jar” este un produs din zona Buzaului, Muntenia, al carui mod de preparare a fost transmis din generatie in generatie.

Gulas in postul Craciunului

Gulasul de post este o reteta traditionala in care ciupercile inlocuiesc cu succes carnea si se poate pregati in 45 de minute.

Varza dulce cu carnati de porc

1.02.2017. Mancare traditionala din Banat.

Baigli cu mac si nuca

Produs traditional de Craciun, din judetul Arad

Fasole alba cu rosii

17.01.2017. Trei din faimoasele ingrediente mediteraneene benefice sanatatii inimii (fasole, oregano, rosii) sunt vedetele acestei retete usor de preparat.

Nici un Craciun irlandez fara budinca traditionala

Nici un Craciun irlandez nu ar fi perfect fara o budinca traditionala.

Sos dietetic brun de busuioc

Sosul brun de busuiosc se poate servi peste rasol din carne de vita, carne de peste, omleta, preparate de vanat sau carnati.

Placinta dobrogeana - record gastronomic

Locuitorii comunei constantene Cumpana au prezentat si oferit spre degustarea cea mai mare placinte dobrogeana cu branza.